Halal filosofie

Halal is cruciaal voor onze moslimconsument. Een product mag Halal worden genoemd, als het voldoet aan specifiek aangegeven normen. Zodoende hebben kwaliteit, voedselveiligheid, halal-richtlijnen en hygiëne onze hoogste prioriteit. Om de kwaliteit te bewaken en halal-richtlijnen te waarborgen én te garanderen, worden onze producten op regelmatige basis gecontroleerd en gecertificeerd door een geautoriseerde en islamitische halal-organisatie. Deze halalorganisatie beoordeelt of onze vleesproducten zijn geproduceerd in overeenstemming met de essentiële halalrichtlijnen.

Dankzij deze zorg en aandacht kunnen we onze ambitie realiseren: de beste kwaliteit halal vleesproducten, voor onze klanten over de hele wereld.

Dierenwelzijn en de islam gaan hand in hand. De Koran stelt immers dat Allah de zorg en het welzijn van dieren aan mensen heeft toevertrouwd en dat de mens daarom dieren eerlijk moet behandelen. Om deze redenen controleren we ook de leveranciers van onze ingrediënten. Het is van belang dat zij werken in overeenstemming met de islamitische richtlijnen, inclusief die betrekking hebben op het dierenwelzijn en de halalslachting.

Islam hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dat vinden wij bij Greenhill Farm ook belangrijk. Een respectvolle houding ten opzichte van de natuur en het milieu is voor ons van fundamenteel belang.

De halalorganisaties die onze producten inspecteren, zijn:

  • Halal Quality Control (HQC)
  • Halal Europe-Certificering
  • Islamisches Zentrum Aachen
Menu